Toy Story 3
Sinema tarihinin tamamen bilgisayar teknolojisiyle oluşturulan ilk uzun metraj filmi olan Toy Story (1995), Animasyon dünyası için yeni bir başlangıç olmuştu. Pixar’ın bu anlamda ilk göz ağrısı olan film, bu yüzden midir bilinmez, aynı zamanda Pixar Animasyon Stüdyoları’nın ilk ve tek seri filmi. 99 yılında yapılan Toy Story 2′yi de ilki kadar beğenmiştik. Ve serinin tahminimce son filmi Toy Story 3′ü de 2010 yazında sinemalarda izleyebileceğiz. Ayrıca film, seçkin sinemalarda Disney Digital 3D olarak da izlenebilecek.
Yazının girişinde bahsettiğim, Toy Story filminin sinema tarihi açısından bir ilk ünvanını taşımasıyla ilgili çok detaylı ve konu ile ilgilenenleri fazlasıyla tatmin edebilecek bir yazı var. Yazıyı buradan okuyabilirsiniz.
Toy Story 3′ün senaryosu için Little Miss Sunshine filminin Oscar ödüllü senaristi Michael Arndt ile çalışılmış. Yönetmen koltuğunda ise Toy Story 2 ve Finding Nemo’nun yönetmenliğini yapan Lee Unkrich oturuyor. Oyuncakların sahibi olan çocuk, Andy, büyümüş, üniversiteye gitmeye hazırlanmaktadır bu bölümde. Sadık oyuncakları ise belirsiz gelecekleri yüzünden endişe etmektedir. Serinin ilk iki filminin baş oyuncakları Woody ve Buzz 3. filmde de yine olayların merkezindeler. Filmde ayrıca birçok yeni karakter yani oyuncak göreceğiz.
Aşağıda Toy Story 3 filminin yeni yayınlanan Türkçe fragmanını izleyebilirsiniz.

